ÎNSCRIERE MEDITAŢII

Descoperă Primul Pas Către A Deveni ARHITECT

Meditațiile care te fac să intri DIN PRIMA 

la Facultatea de Arhitectură
Dacă vrei să afli mai multe detalii sau să te apuci de pregătire dă click mai jos


Salutare! 
Dacă ai intrat pe pagina aceasta, înseamnă că:

• vrei să îţi pregăteşti fiul/fiica pentru o carieră în arhitectură sau...

• știi pe cineva care a picat şi vrei să-i recomanzi un profesor sau...

• vrei chiar tu să dai la arhitectura...Ce legatură am eu cu asta? Permite-mi să mă prezint.

Mă cheamă Dragoș Neaţu și am promovat Birmingham City University, BA (hons) Architecture , adică, pe scurt, sunt Arhitect Part One RIBA (Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici).


Acum să-ţi mărturisesc ceva: ştiu exact cum te simţi în legătură cu meditaţiile la desen fiindcă şi eu, la rândul meu, am fost pus în ipostazele de mai sus legate de arhitectura... ce-i drept cu ceva timp în urmă.
Realitatea neplacută a meditaţiilor la desen pentru admiterea la arhitectură
Ţin minte că acum vreo 9-10 ani am vrut tot aşa să încep pregătirea la desen... 

Și am descoperit că tot procesul este deosebit de frustrant!

La tot pasul mă loveam de aceleaşi lucruri care îmi displăceau profund şi nu mă ajutau cu nimic să învăt desen de arhitectură:
   • profesori ce 'scoteau elevi pe bandă rulantă'

   • meditaţii dezorganizate, haotice care te lăsau mai confuz decât inainte să începi să desenezi... sau prea despotice şi comuniste care îţi distrugeau orice urmă de creativitate

   • critică foarte dură a planşelor care nu te motiva de niciun fel să te îmbunătăţeşti

   • favoritism la tot pasul care te scoatea din minţi

   • aceleasi 'stiluri' de desen care au fost folosite şi răsfolosite de 40 de ani încoace...

(Nu glumesc, majoritatea meditaţiilor la desen de pe piaţă sunt din 1970!)
Scenariul de coşmar: PICI examenul de admitere
Dacă încă nu ai auzit povesti despre PICAT ADMITEREA, îţi spun sigur că o să fie una din cele mai neplăcute experienţe din viaţa oricui dă la arhitectură!

Imaginează-ţi doar dialogul interior din mintea ta... 

"Oare chiar sunt facut(ă) pentru Arhitectură?"

"Profesorul meu avea dreptate, nu sunt destul de talentat(ă)."

"Trebuia să ascult pe tata şi să dau la politehnică."

Bineînţeles, mulţumită profului meu de pregătire care a 'uitat' să ne predea câteva capitole din materie, şi eu la rândul meu am PICAT...

 Evident că pentru cineva ca mine...

dacă am aflat rezultatul examenului pe 12 septembrie, pe 15 septembrie eram din nou la pregătire şi după ce am schimbat vreo 2 profi, m-am întors înapoi la proful meu vechi... 

fiindcă să fiu sincer, nu erau prea multe alte opţiuni!

 De exemplu, am încercat pregătirea cu altcineva, însă am fugit mâncând pământul când, după ce am afişat tema pentru vacanţa de iarna, am constatat că tema mea echivala cu ce au făcut toţi colegii mei la un loc (adica peste 10 oameni!).

Stres, frustrare si neplăcere maximă timp de vreo 2 ani şi 2 veri de pregătire, plus să nu mai zic de o grămadă de bani şi timp irosiţi!
"Diferenţa e că acolo oamenii cumva munceau mai cu cap şi cumva făceau mai multe în mai puţin timp"
Însă am tras super tare şi am intrat la UAUIM Arhitectură Generală la fără taxă ... dar asta doar fiindcă am tras foarte, foarte mult.

Totul însă avea să se schimbe când am decis să termin studiile în Anglia...

Fiindca acolo era foarte clară o diferenţă faţă de cum se făceau lucrurile la fostul meu prof de desen...

Diferenţa e că acolo oamenii cumva munceau mai cu cap şi cumva făceau mai multe în mai puţin timp... 

totul pe un ton relaxat, fără stres, fără presiune inutilă din partea profesorului, într-un mediu de echipă perfect armonios.

Comentariile profesorului erau obiective şi modelat pe fiecare elev în parte, grupele erau de maxim 10 oameni, deci 'nu se scoteau oameni pe bandă' şi nici nu 'se freca menta'... 

În Anglia existau decât oameni buni la arhitectură şi oameni fantastic de buni la arhitectură - aceştia erau priviţi cu mare respect de către toţi fiindcă era evident că se implicau 200% în tot.
Dacă vrei la arhitectură, să stii că veştile bune se tin lanţ
Multă lume din comunitatea arhitecturală o să strâmbe din nas pentru ce urmează să zic, însa ei ştiu că e adevarat aşa că nu au ce să facă decât să accepte ce urmează...

Motivul pentru care lucrurile au mers aşa prost la cu pregătirea la arhitectură (şi sunt convins că nu sunt singurul) a fost din cauza mentalităţii din spatele sistemului de pregătire pentru arhitectură.
Ai auzit vreodată de lucrul "făcut să fie"? Unde am studiat eu NU EXISTA aşa ceva...
Acesta nu era conceput de la bun început să mă înveţe prea multe sau să scoată la iveală în vreun fel potenţialul meu nativ (pe care cu sinceritate îţi zic, toţi îl avem) ...

Era făcut să mă ţină acolo 2 ani pentru a fi 'tocat' de bani.... în cazul meu, pe mine şi pe încă 20 şi ceva de oameni în acelaşi timp, la grămada, timp de 2 ani şi 2 veri.

Aşa că m-am întors în ţară cu o viziune nouă pentru desen, cu un sistem de predat desenul în care cred şi pe care îl implementez cu toţi elevii mei!

Stilul De Desen
Este rezultatul experieţei de peste 8 ani în desen arhitectural. 

Numit 'Stilul 3', principala sa caracteristică e faptul că este usor de înţeles şi de aplicat, fiind o combinaţie între toate stilurile populare de desen de aici dar şi din străinătate.

Însă aleg să mă opresc aici...

Adevărul este că la fel ca în toate celelalte domenii, trebuie disciplină, perseverenţă şi un pic de muncă pentru a ajunge să stăpâneşti ceva cu adevărat... si desenul arhitectural nu e o excepţie la regulă.
 "Stilul 3 de desen este usor de înţeles şi de aplicat, fiind o combinaţie între toate stilurile populare de desen din România dar şi din străinătate."
Te invit în mod special să te uiţi la seria de Tutoriale Practice, în care am vrut să pun la bătaie câteva din cele mai bune tehnici şi trucuri descoperite de mine de-a lungul timpului în desen arhitectural (şi crede-mă, am căutat ceva până le-am descoperit!).

Începător sau avansat la desen, îţi garantez că vei găsi valoare în ele.

Metoda De Predare
Este rezultatul experienţei de peste 4 ani în a preda desen arhitectural şi în colaborări de proiecte aici, dar şi in Anglia.

Cursul se va ţine grupuri mici de maxim 10 oameni , axându-se pe feedback modulat pe fiecare elev în parte şi pe un dialog permanent 1 la 1 între profesor şi elev.
Inovație în predare
Cursul și tehnologia de predare au evoluat și mai mult - fiecare ședință de pregătire are și lecție video înregistrată în avans.

- Toată lecția predată în avans prin videouri ce le poți vedea pe telefon sau calculator (deci în teorie poți învăța de acasă tot ce ai fi înțeles la ședință, apoi la pregătire doar aprofundezi lecția)

- Fiecare stadiu din desen explicat în detaliu, fiindcă poți să vezi ad literam cum se desenează orice - dacă ai un blocaj poți relua partea aceea a videoului până îți este 100% clar

- Exemple de desene din generațiile trecute corectate de mine live, pe video - așa poți să înveți și mai repede (din greșelile colegilor tăi)

Exemple lecții video:De asemenea, cunoștințele mele asupra tipologiei MBTI (Myers-Briggs Type Indicator) au evoluat și mai mult, așa că acum iți pot citi ad literam gândurile (nu te speria când se întâmplă asta la pregătire).

- Îți pot răspunde la toate întrebările legate de "de ce ești în felul acela?", "De ce anumite părți ale desenului ți se par ȚIE grele?" și de ce tocmai de aceea trebuie să le aprofundezi

- Fiecare ședință de pregătire este 100% customizată tipologiei tale de caracter - iarași, fiindcă îți înțeleg pattern-urile cognitive, știu cum să fac ca studiul desenului arhitectural să fie ședință după ședință ușor, distractiv și productiv pentru tine

- Descoperim împreună toate talentele tale (care sunt specifice/unice ție) și le exprimăm prin desen - îți formezi cu adevărat un stil unic de desen (acest lucru nu ai cum să îl înveți nicăieri altundeva/nu există școală sau curs de arhitectură care predă asta)

Dacă vrei să afli mai multe detalii sau să te apuci de pregătire dă click mai jos
Cum Decurge O Şedinţă De Meditaţii La Desen
Program Sedință Meditații:
      
00:00 - 00:20 ............................................................................................................................. Corectat Temă Pentru Acasă
00:20 - 00:30 ........................................................................................................................................ Prezentat Temă Nouă
00:30- 01:00 ............................................................................................................................. Dezvoltat Soluţie Temă Nouă
01:00 - 02:00 ............................................................................................................................. Terminat Desen Linie Planşă
02:00 - 03:00 .......................................................................................................................... Terminat Grafica Finală Planşă
03:00 - 04:00 ........................................................................................................................... Corectură + Feedback Planşă
Ce Vei Obţine De La Meditaţii
Vei învăţa...

   • Cum să descompui vizual şi să înţelegi orice clădire, indiferent de stilul arhitectural sau de nivelul de complexitate... ca apoi să o poţi desena într-o manieră precisă şi fotorealistă.


   • Tehnicile pas cu pas pentru ca să desenezi şi să schiţezi ca şi cum ai terminat liceul de arhitectură cu media 10... astfel încât pentru toţi din jurul tău eşti un TALENT nativ la arhitectură.

   • Cum să îţi dezvolţi un stil propriu şi UNIC de desen astfel încât nu doar să ai succes la admitere, dar să ai succes şi apoi ca student la arhitectură... atât în ţară, cât ORIUNDE decizi să te duci în lume cu arhitectura.

   • Tot ce trebuie să ştii pentru A LUA examnul de admitere... DE PRIMA DATĂ - fără complicaţii, fără dezamăgiri, fără timp şi bani irosiţi.

   • Mai multe stiluri grafice diferite care îţi vor face toate desenele să arate ca opere de artă atât pentru 'oamenii de rând', cât şi pentru cei mai pretenţiosi arhitecti a căror favor vrei să-l câştigi.

   • SECRETUL să faci orice arhitect să fie impresionat INSTANT de planşa ta... te avertizez însă că nu e vorba de ce îţi imaginezi probabil acum... şi în nici un caz nu e vorba despre a avea cele mai noi şi scumpe unelte de desen.

   • Despre psihologia din spatele creativităţii şi cum să-ţi dezvolţi imaginatia astfel încât să ai un avantaj competitiv masiv faţă de oricine care dă la arhitectură sau studiază arhitectura.

   • Fundamentele educaţiei arhitecturale pre-universitare... adică pe scurt nu doar o să desenezi arhitectură ci o să şi înveţi cum să proiectezi la un nivel incipient case şi clădiri mici prin exercitii de limbaj arhitectural.

   • Desen tehnic la un nivel avansat - asta daca ai auzit zvonuri până acum ca Geometria Descriptiva şi Construitul de Umbre sunt foarte periculoase. Vei învăţa cum să le întelegi pe ambele cu minim de efort...

   • Cum să scapi de toate gândurile tale negative legate de desen, de exemplu clasicul 'daca esti sau nu talentat(a)'... si cum sa iti concentrezi toata energia pe a-ti dezvolta creativitatea si imaginatia arhitecturala.

Şi cel mai important...

   • Cum să dezvolţi calităţile interioare de care ai nevoie pentru a avea succes pe tot parcursul carierei tale de arhitect: 

        - Disciplină

        - Inventivitate

        - Maturitate Creativă

        - Încredere în Sine
Garanţia pentru tine

Acum voi zice ceva şi mai nebunesc, dar... cum am promis, sunt sincer cu tine până la capat...

Sunt atât de convins că meditaţiile la desen cu mine îţi vor aduce tot succesul pe care ţi-l doresti cu arhitectura şi că de asemenea cursul meu este CEA MAI BUNĂ OPŢIUNE să intri la facultate, încât sunt dispus să-ţi ofera o garanţie pe care eu personal nu am mai întâlnit-o până acum în toată experienţa cu arhitectura...

Eu îţi garantez banii înapoi la fiecare şedinţă daca ai impresia că şedinţa nu a fost productivă, sau că nu ai învăţat destule...

Sau dacă pur şi simplu ai simţit că nu şi-a dat nimeni silinţa să te înveţe desen bine... în cazul acesta eu consider că nu mi-am facut datoria, aşa că îţi returnez banii înapoi pentru şedinţa de pregătire.

Mai mult, dacă faci 1 an pregătire cu mine şi cu toate astea nu intri la facultate din cine ştie ce motiv, eu consider că meditaţiile nu au meritat investiţia şi îţi returnez banii înapoi pentru toată pregătirea.
Însă ca să fie totul fair play, trebuie să fiu sincer până la capăt:
 ACEST CURS NU ESTE PENTRU TOATĂ LUMEA!
Începător sau deja cu experienţă în domeniu, pot să îţi reduc ce am zis mai sus la 2 condiţii esenţiale:
1. Vrei cu adevărat să inveţi
Scopul cursului e sa înveţi să desenezi cât mai bine, aşa că mă aştept să dai dovadă de seriozitate.

Pentru tine asta se traduce în două şedinţe pe săptămâna de desen, plus o temă pentru acasă...

Adică, aproximativ 20 ore desen/săptămână din 168 ore cât are săptămâna în total.

Ahh... si de asemenea pregăteşte-te să începi treptat să 'think outside the box', adica sa incepi sa gandesti cum ai nevoie sa gandesti ca sa fii un elev de succes, apoi un student de succes, apoi un arhitect de succes.
2. Vrei să-ţi cultivi si să-ţi foloseşti IMAGINAŢIA
Am avut prilejul să lucrez cu destule persoane încât să realizez că în arhitectură nu e destul să fii serios, ci trebuie să ai şi o dorinţa de a combina ce stii deja în idei NOI... şi să ai curajul să rişti pentru ideile tale.
"Două şedinţe pe săptămâna de desen, plus o temă pentru acasă... aproximativ 20 ore desen/săptămână din 168 ore cât are săptămâna în total."
La suprafaţă majoritatea oamenilor sunt plini de intenţii bune şi se afişează la meditaţii, însă doar pentru a li se confirma ce idei au deja în cap: faptul că 'ştiu deja', ideea că 'e foarte greu', premiza că 'nu o să am nevoie de aşa ceva când voi fi arhitect/designer'.

A-ţi folosi imaginaţia implică şi IEŞIREA DIN ZONA DE CONFORT... adică să încerci să desenezi lucruri care la început nu au logică sau par ca 'nu sunt de tine'... tocmai pentru a descoperi apoi ce înseamnă ele cu adevărat.

Ce Zic Foşti Studenţi Despre Meditaţiile La Desen
"Ce mi a placut la pregatire a fost maniera noua prin care am invatat multe chestii, rapid . Nu ne ai pus limite( gen sa hasuram numai intr un anumit mod ) si asa toti ne am dezvoltat un stil propriu. Am fost dezinvolti si am aplicat toate principiile si trucurile de care ne ai zis si totul a fost in ajutorul nostru." - Catalina H
Ce am apreciat cel mai mult la pregatire?.. Sa gandesc adica sa am o abordare proprie, originala, gandita de mine. Inainte preferam sa copiez ceva." - Vero T

"Ce mi-a prins bine la pregatire?TOTUL! Grafica . in special si modul de incurajare atunci cand vrei sa abandonezi desene." - Laur B

"Poftim? tot ce stiu este de la pregatirea pe care mi ai oferit o si pentru asta vreau sa ti multumesc foarte mult fara ea n as fi avut absolut nicio sansa sa intru." - Gabi B

"Ai avut dreptate Dragos! E mult mai bine sa stiu ca am intrat la Arhi. Mulțumesc mult pentru efortul depus! Eu una nu m.a asteptam ca dupa numai 6 luni de pregătire sa apar pe lista cu admisi smile emoticon Ai făcut o treaba tare buna!" - Bianca B

"A doua medie de intrare la Mincu la Mobilier si Amenajari Interioare, Facultatea de Arhitectura de Interior. 
Multumesc, Dragos. In doar 4 luni ai reusit sa ma aduci de la zero la acest rezultat! "- Carmen T

"Dragos,multumesc,pt ca fara pregatire nu as fi intrat la facultate (si mai ales ca am chiulit destul de mult si nu m-ai dat afara...).iar pt admitere stiu ca pare amuzant ca am venit de la Maramures,am dat examen,am luat,am plecat...dar mie mi-a fost f greu." - Olivia G

"In primul rând mi-a plăcut modul de predare, concentrat, volum mare de informație predat intr-un manieră chill fără presiune care sa te descurajeze cum se întâmplă prin alte locuri. Cred ca asta mi-a prins cel mai bine. Si pe lângă "muntele" de skilluri pe care le-am dobândit in arhi, mi-am format si niste principii care ma vor ajuta de acum incolo." - Razvan N

"Examinatorii mei au fost surprinsi când au aflat că fac pregătire doar de două luni. Cu toate astea tot am intrat la facultate! Mulţumesc pentru tot ajutorul tău." - Simona L

"Să ştii că tot cu tine am colaborat cel mai bine. Dupa ce am terminat primul an de preagătire la tine am mai fost la alt profesor, dar m-am lasat după câteva săptămâni fiindcă mi se părea că pierd timpul. Înainte de examen am refăcut temele de la tine şi am intrat la fără taxă. Mersi mult de tot!" - Cosmina T

"Yo D! This course of yours is in a league of it’s own! Sick, man! Cheers for the lessons on perspective and for drawing all those crazy modernists houses – that’s what got me through undergrad. Thanks again mate!" - Jamal A

"Hi Dragos! Just wanted to say thanks so much for your help improving my drawing skills. You really reignited my passion for drawing and I feel like I now have comprehensive understanding of the foundations I needed to take my hand drawings to the next level.
Learning proper composition has really made a difference. Thanks again for being so patient and not giving up on me!" - Felix M

"Am intrat la facultate după ce am făcut pregătire cu tine patru luni. Am avut o cunoştinţă care a făcut doi ani pregătire la alt profesor şi a avut rezultate mult mai slabe.
Mulţumesc Dragoş, eşti un prof super tare!" - Evghenii P

"Am intrat cu 8, deci în acel top 20% de care-mi povesteai tu la pregătire. La admitere mi-a picat exact ce am făcut la meditaţii, plus că tot ce m-ai învăţat despre grafică a făcut o impresie foarte bună comisiei de examinare. Mersi, sunt cu câţiva paşi mai aproape de visul meu de a deveni arhitect!" - Anca P

"Ştii cât de complicat a fost până m-am pus pe treaba...ce om în firea lui îşi mai doreşte să devină arhitect la 35 de ani? Ei, alatăieri am primit scrisoarea ca am fost primită la o facultate de top din Germania, având trecuta proba de portofolii de desen. Mulţumesc Dragoş!" - Oana B


Rezultatele acestora le poti vedea pe blog-ul meu sau pe pagina mea de facebook.
În concluzie
Eu sunt de părere că pot să te învăț desen arhitectural mai aprofundat, mai bine și mai repede decat oricine pe piata, iar cursul meu de pregatire la desen va fii pentru TINE o experienţă ESENŢIALĂ în viitoarea ta carieră de ARHITECT.

Efectele pozitive ale meditaţiilor le vei resimti ani la rând de acum şi cum ziceam, vei avea un avantaj competitiv MAJOR faţă de oricine, de oriunde care vrea să se facă ARHITECT.


Dragoş Mihai Neaţu

No comments:

Post a Comment